Vad är content marketing och varför behöver jag en strategi?

12-10-2021
Se videoversionen av detta avsnitt på vår YouTube kanal.

Vad är Content Marketing och varför behöver jag en strategi?

Okej, så du har precis byggt om din hemsida för femte gången på lika många år. Satt upp ett företagskonto på YouTube, Instagram, Facebook, linkedIn, Twitter, TikTok, WeChat, WhatsApp, MeWe, Tumblr, Reddit och kanske ett par till.

Och vad gör du nu?

Om du följer samma strategi som du gjort för dina tidigare 4 hemsidor kommer alla dina spenderade pengar att vara totalt bortkastade inom 2 veckor. När de första och närmst sörjande besökt dig en gång, eller kanske till och med två gånger kommer de känna att, här händer det inte mycket och sen aldrig mer besöka dig.

Intresset kommer svalna snabbare än kaffet i din kaffekopp.

Det är här, en Content Marketing Strategi kommer in som en riddare i skinande rustning och räddar dagen.

I den här serien kommer jag att ge dig alla mina bästa tips och råd för att hjälpa dig på vägen till din ultimata Content Marketing Strategi som funkar för dig och ditt företag.

Men låt oss börja från början. Vad är Content Marketing egentligen?

Content Marketing är en ganska vag term i sig, men syftar oftast på någon sorts digital eller online marknadsföring.

Det handlar i första hand om content som har för avsikt att ge mottagaren eller målgruppen ett värde som de inte skulle få någon annanstans.

Ett värde som avsändaren hoppas engagera mottagaren.

Och det är genom detta engagemang som avsändaren hoppas påverka mottagarens beslut på ett eller annat sätt.

Content Marketing handlar alltså om att istället för att pusha ett sälj genom annonsering, påverka, informera och inspirera mottagen att engagera sig själv i din fråga.

Inte så svårt att fatta men betydligt jobbigare att leva.

För vad du ger dig in på är inte en kort, men intensiv sälj push, utan ett kontinuerligt arbete som du måste utföra vecka efter vecka, år ut och år in.

Forever.

Det är därför som du måste skapa dig en Content Marketing Strategi som du kan känna dig trygg med, annars kommer du aldrig att lyckas.

I den här serien kommer jag att ge dig alla mina bästa tips och råd för att hjälpa dig på vägen till din ultimata Content Marketing Strategi som funkar för dig och ditt företag.

Så häng med!


storylabs_ är den nya tidens fullservicebyrå som inte bara tänker mobile first utan även, hur kan vi automatisera våra kunders sälj och öka lönsamheten.

storylabs_

hello@storylabs.se
+46 (0)70-950 9442

Story Lab Sweden AB
Pål Skräddares v. 6
24772 Genarp
Newsletter
Vårt Newsletter innehåller inspiration och guider om hur du kan utveckla din Content Marketing strategi och sticka ut i dina kanaler.
crossmenu